Monday, 4 April 2011

Kisah seram yang setanding dengan Nang Nak

      Entry ini sangat tak berfaedah tapi perlu dipostkan untuk menutup entry sebelum ini. Walaubagaimanapun saya tiada benda hendak ditulis dan tiada idea untuk berpuisi muisi.

    OK aku nak cerita seram.

     Pada satu malam, Shameel balik bilik dan ternampak yang pintunya tak dikunci. Shameel tertanya, macam mana boleh terbuka? Tadi dia dah kunci pintu tersebut. Takkanlah kunci kejayaan boleh membuka pintu bilik, fikir Shameel yang bangga dengan kejayaannya mendapat 5A+ 4A. Shameel dah mula rasa takut. Tapi dia tak jadi rasa takut, sebab nanti takut darah naik. Tapi dia still takutkan kenaikan darah kan kan kan.

       Shameel buka movie dalam laptopnya. Dia terus skip ke pertengahan video untuk menguji keberkesanan visual dan audio movie tersebut.

"What's up, baby?"
Tetiba keluar subtitle apa di atas, bayi.
Dasar movie download, fikir Shameel. 
Dia terus membuka lagu Extraterrestrial. Lagu itu sangatlah tak clear.
Dasar free download, fikir Shameel.
Tiba-tiba laptop tersebut teroff dengan sendirinya. Shameel fikir mungkin baterinya habis tapi laptop tersebut sedang charge!
Dasar laptop berwebcam tak selayak 2.3 megapixel dan berumur 6 tahun download, fikir Shameel (Shameel sengaja menambah 'download' pada akhir ayat untuk menyamakan ketiga-tiga ayat tersebut)

      Kemudian Shameel pergi ke bilik belajarnya. Dia ternampak balang shisha tersergam indah di atas meja studynya. Shameel mula rasa takut. Dia tertanya, hantu apa nak kacau aku dan kenapa balang shisha? Kenapa tidak tepung susu Nespray ataupun sepaket Kleenex? Shameel juga tidak tahu apakah brand balang shisha itu.

     Shameel terus meluru keluar dari bilik. Dia mengeluarkan handphone HTC yang baru dibelinya setelah menonton iklan tersebut

     Shameel cuba calling calling aweks rempitznya tapi tak dapat. Tiba-tiba dia tersedar yang semua itu hanyalah mimpi. Shameel menghembuskan nafas terakhir lega.




















P/S  : entry ini sebenarnya hanyalah untuk mengiklankan handphone tersebut sahaja.

23 comments:

  1. haziq hang memang suka merapu !

    ReplyDelete
  2. haziq hussaini is a troll

    ReplyDelete
  3. madah berhelah?

    ReplyDelete
  4. hey haziq you have a tiny dick you know that muahahahahahahahahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  5. alolo shameel ni best buddies haziq eh?awww so sweet and tomei like candy

    ReplyDelete
  6. tanpa nama 1: wtf

    tiada nama 2 : wth

    bukan bernama 3 : wtfh

    ReplyDelete
  7. haziq merepek kerepek (saja rhyme coz i know u like rhymes), mentang2 dpt 9A+ 1A-, x perlulah tayang result aku yg x sehebat mana tuh... annoying.. (esp. azanim)

    ReplyDelete
  8. jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling5 April 2011 at 00:24

    again..you guys are so sweet and tomei like candy

    ReplyDelete
  9. haha. shameel dah berjaya beli htc uh err? haha, hari tu jalan balik tangan kosong jek

    ReplyDelete
  10. adakah jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling? anda peminat trublood kah? x penah jumpa sebelum ni pemint trublood lah.. kalu bukan x mengapa lah..

    ReplyDelete
  11. jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling6 April 2011 at 21:15

    to shameel aiman...i occasionally watch true blood on HBO...I like it but my current vampire series would be vampire diaries,,,but personally I think anna paquin is pretty..

    ReplyDelete
  12. Reply to jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling: Cool! Yea, anna paquin is kinda pretty but I like Evan Rachel Woods (Queen Sophie-Ann LeClerq) better.. She's the hottest vampire tho.. btw, im a trueblood die hard fan.. p/s: Season 4 is coming this 26th June!

    ReplyDelete
  13. jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling7 April 2011 at 23:02

    thank you shameel aiman..you should try watching vampire diaries too...they cast are pretty hot and they have really good storyline.I really need catching up o true blood as the fucktarded HBO is currently airing season 3.

    ReplyDelete
  14. jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling7 April 2011 at 23:06

    p/s:typo,they=the
    o=on

    ReplyDelete
  15. reply to jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling: My advise, DO NOT and NEVER watch True Blood on HBO unless you have finished the whole season and thinking bout recapping the season.. Download it.. or buy the DVD.. if not the original, theres nothing wrong wit pirated as they also downloaded it.. If you watch it on HBO, you'll definitely get the crappy storyline and loads of shitholes because HBO had cut some important scene (because some of 'em are kinda too erotic, so dont watch wit ur family.. They'll easily mistaken it for porn).. Btw, i'll try to get on Vampire Diaries..

    ReplyDelete
  16. To Haziq: biarlah kitorang nak sembang kat cni.. at least, tambah traffic ank..

    ReplyDelete
  17. jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling8 April 2011 at 11:03

    yes,will do....i've downloaded too much series for now(glee,Gossip girl,vampire diaries,90210,pretty little liars) so i think i'll be doing a little spring cleaning on my hard drive.once i've dowloaded true blood....we'll have more stuff to talk about and flood haziq's blog

    ReplyDelete
  18. reply to jamesmaslow @sookie stackhouse@ryangosling: Cool then.. ha3.. cant wait already.. susah nak cari fan trueblood skrang neh.. :P

    ReplyDelete